Om Bottennappet

Bottennappet

Bottennappet startade som en idé av Thomas samt Niklas från början som med hjälp av Johan spånade över idéer om att starta upp en förening för personer med psykisk och fysisk ohälsa. Johan har erfarenheter av arbete inom föreningar och kontakter så som till Sportfiskarna. Sara kom med många bra idéer och kunskaper kring föreningslivet och blev likväl involverad i arbetet kring Bottennappet.


Föreningen bildades år 2020 efter en tids planering.

Eldsjälarna


För att driva en förening eller klubb behöver vi dessa personer som kallas för eldsjälar.


Vi jobbar inom föreningslivet och ger allt för att driva föreningen. Vi har ju insett att det inte bara är att starta en förening. Man behöver personer som i föreningen brinner för det dem gör. Eldsjälarna.


Men de viktigaste är medlemmarna att de har det bra och kan lita på de som har ansvar.


Vilka tar ansvar? Styrelsen framför allt... men de viktigaste i en förening är ändå elsjälarna de som vill föreningens bästa och som brinner för det dem gör.


Eldsjäl kan finnas i varje medlem!

Styrelsen och ansvarsområden.


Vi som jobbar med Bottennappet.


Vi har egen erfarenhet av psykiskohälsa.

Egen erfarenhet av föreningsliv, medlemskap och styrelsearbete.

Flera års erfarenhet av fiske av olika slag dels som hobby men även på tävlingsnivå.


Johan Broo, Ordförande samt medieansvarig."Fiske för mig har alltid legat på hobby nivå. Jag har mest spinnfiskat från land och ifrån båt. Jag har varit nära att starta fiskeklubb ett tag i mitt liv och fick chansen men jag saknade det som jag har hittat i Thomas nämligen ett brinnande intresse och en så kallad "eldsjäl" som dessutom har blivit och är min mentor vad det gäller flugfiske som jag tidigare bara drömt om men inte förverkligat förrens nu". Här ansvarar jag för hemsidan, facebookgruppen och media i övrigt.


Camilla Carlberg, Sekreterare. Jag har växt upp med olika typer av fiske, såsom mete till spinn samt flugfiske. Vildmarkslivet med fiske är en stor passion för mig då jag lärde mig detta från min pappa, en av skaparna i denna förening, Thomas Tilander. Tyvärr gick han bort 13 februari 2024 och lämnade oss med stor sorg och saknad. Jag som hans dotter valde att gå med i denna förening för att fortsätta hans dröm och att jag verkligen brinner för denna typen av förening. Ideer har jag fullt av och vi kommer kämpa för att denna förening ska bli så bra som möjligt för er alla. Något jag också älskar är matlagning i naturen. Naturen för mig är som balsam för själen. Det finns inga måsten, utan det är jag och naturen i ett.


Peter Kvist, Kassör.


Sara Karlsson,Vice Ordförande.


Christian Carlberg, Ledamot. Jag är uppväxt med fiske främst spinnfiske vid insjö. fiske för mig skapar ett inre lugn. På senare tid när jag träffa Camilla, så upptäcktes en ny passion med flugfiske. Det var nämligen Camillas pappa, Thomas Tilander som introducerade detta för mig. Träning gav erfarenhet så många turer tillsammans blev det och det kommer alltid att finnas med mig. Valde att gå med för att fortsätta i Thomas Tilanders spår att fortsätta skapa en trygghet inom natur och fiske samt en öppenhet i att dela med sig av sina erfarenheter.


Niklas Lundberg, Suppleant.
Kontakt:


Johan Broo, Ordförande

johan@bottennappet.nu


Sara Karlsson, Vice ordförande

sara@bottennappet.nu


Camilla Carlberg, Sekreterare

camilla@bottennappet.nu


Peter Kvist, Kassör

peter@bottennappet.nu


Christian Carlberg, Ledamot

christian@bottennappet.nu


Niklas Lundberg, Suppleant

niklas@bottennappet.nu

Målet med fiskeklubben


Vad är Bottennappet?


Bottennappet är självklart lösning på ett problem. Alla vet vad ett bottennapp är och vad det kan leda till. Livet kan kännas som ett bottennapp men man kan ändå lösa det på något sätt. Det finns många liknelser att ta... Men det viktigaste kanske är att förhindra att detta sker i livets olika bottennapp.


Fiskeklubben Bottennappet är lösningen på problemet. Vi ser människan, naturen och livet som en stor del av våran verksamhet och tanken med klubben är att vi ska må gott, leva länge och väl. Vi ska inte ha några bekymmer med oss på resan genom livet, ångest och oro ska bort.


Fiske gör gott för hälsan och är en ro för själen, vi kommer se till att ni mår bra!